MINDFULNESS -
EN VÄG ATT HANTERA SMÄRTA

______________________________________________
 Helgretreat i Visby, 15-16 februari 2020

Längtar du efter ökad livskvalite och ett minskat lidande? 
Helgretreat som ger dig nycklar att hantera sjukdom och smärta och de bieffekter som t.ex. oro, nedstämdhet, stress eller sömnbesvär samt känslor av hopplöshet och uppgivenhet som ofta uppstår i dessa livslägen.  

MINDFULNESS

Mindfulness definieras som en förmåga att vara medvetet närvarande på ett icke dömande sätt. Det är en metod som kan hjälpa dig att hitta en lagom nivå och distans till det svåra. Med mindfulness kan du påverka förhållningssättet till själva smärtan och bättre hantera faktorer som är utanför din kontroll.

LEVA MED SMÄRTA OCH SJUKDOM

Smärta och sjukdom väcker ofta obehagliga känslor och tankar. Många som lever med hälsobesvär får ofta bieffekter som oro, nedstämdhet, sömnbesvär och bär även på känslor av hopplöshet och uppgivenhet. En inre kamp mot omständigheterna, som tär på krafterna. 
Det går inte alltid att bota eller komma till rätta med själva tillståndet men med tiden kan du lära dig att hantera din smärta och/eller sjukdom så att lidandet minskar och livskvaliteten ökar. 

VAR, NÄR, HUR, vEM?

Lila Shala, Visby.
Lördag 15 februari kl. 09.00-16.00
Söndag 16 februari kl. 09.00-15.00

Upplevelsebaserad retreat i omsorgsfull, stilla och kravlös miljö där du får vara med dig själv under trygg och erfraren handledning. Delar av dagarna sker i tystnad. Du kommer som du är.
God vegetarisk hemlagad mat, som gör gott för kropp och själ finns på plats likväl som varma mjuka ullmattor, filtar och kuddar.

Retreaten är för dig som lever med sjukdom och/eller smärta, med för mycket stress eller tex i sviterna av utmattning.

Kunskapen och övningarna är forskningsbaserade. Vi utgår från två metoder, mindfulness och breathworks. Om upphovskvinnan till breathworks kan du läsa mer om, bla i följande öppna artikel i Svd>> 

Kostnad, MAT

Kostnad: 1850:- ink. moms för dig som privatperson.
1850:- ex. moms för företag, per deltagare.
Mat betalas på plats, till kocken, 280:-/dag

Fm fika = Te och frukt, kex & tahini
Em fika = Kaffe/te, morotskaka

Dag 1: Västindisk mustig gryta med kakao, svarta bönor, oregano och sötpotatis, råris. Råkostsallad med dijonvinaigrette, picklad purjo, kanske någonting syrat. Surdegsbröd med någon spread.
Dag 2: Kryddig och sötsyrlig borstj med timjan. Belugalins-nakenhavresallad, picklad purjo och kikärtsröra. Fetaost. Surdegsbröd.

”Ta paus innan du behöver”
Vidymala Burch

Minumum deltagare, 9 st. Max 15.
Sista anmälningsdag 20/1-2019

Anmälan


  • Har du allergi etc och vill uppmärksamma oss på det, så ser vi till att du kan erbjudas något annat/likvärdigt.

 © Camilla Knekta | Utvecklingskultur
Kontakt>>